0850 346 1453

₺450 ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Bizden

Önemli Bağlantılar

Destek mi Lazım?

Şimdi Ara 0850 346 1453

Sosyal Bağlantılar

8 Adımda KPSS Etkin Çalışma Teknikleri

Bir sınava hazırlanmak öncelikle kararlılık gerektirir. Bu nedenle en başta buna adapte olup belli teknikler geliştirmelisiniz. 8 Adımda KPSS etkin çalışma teknikleri adı altında vereceğimiz öneriler, sınava hazırlık sürecinde işinize yarayabilir. O halde ilk teknikle başlayalım!

1.Çalışacağınız Ders Sayısına Uygun Bir Çalışma Programı Belirleyin!

Çalışacağınız ders sayısına uygun çalışma programı belirlemekten kast ettiğimiz, girdiğiniz bölümdeki ders sayısını baz almayı anlatır. Örneğin, yalnızca KPSS B grubuna katılacak bir kişi bunun için matematik, Türkçe, vatandaşlık, coğrafya ve tarih derslerinden sorumludur. Ancak diğer gruplarda işin içine alan dersleri girer.

Çalışılacak olan konu ne kadar çoksa program da o kadar sıkı olmak zorundadır. Uzun süreli çalışmaktan sıkılan biri olabilirsiniz. Bu durumda sınava uzun vadede hazırlanmanız gerekir. Mesela 1 yıllık süre içinde konu çalışmalarınızı bitirerek ara tekrarlar yapabilirsiniz. Ezber gerektiren konuları ara ara tekrarlayarak hafızanızı tazeleyebilirsiniz. Yani konu çalışmayı uzun vadede ama günlük daha az çalışma saatleriyle tamamlayabilirsiniz.

KPSS hazırlık için uygulanacak olan bu teknikler sayesinde herkes hedeflediği bölüme yetecek bir puan kazanabilir. Sırada ikinci teknik bulunuyor.

2.Her Konu Sonunda Mutlaka Konu Sonu Testi Çözmelisiniz!

Her konu sonu testi mutlaka konu çalışması bittikten sonra yapılmalıdır. Sonraki dönemlerde karışık konu testleri de çözülebilir. Ancak konuların kafaya yerleşmesi ve ne kadar anlaşıldığının ölçülebilmesi için mutlaka konu sonu testi çözülmelidir. Tespit edilen eksikler, biraz dinlendikten sonra yeniden çalışılarak giderilmelidir.

3.Her Derse O Dersin Gerektirdiği Şekilde Çalışmak Gerekir!

Matematik için ezberlenmesi gereken belli formüller bulunur. Bunlar olmazsa bazı konularda çözüme ulaşmak mümkün değildir. Tarihte ezberlenmesi gereken bazı detaylar vardır. Türkçede dikkatli olmak ve okuduğunu anlamak önemlidir. Bunun gibi her ders için ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli taktikler bulunur. Bunlar hakkında bilgi sahibi olmak, yapılacak çalışmanın verimini de arttırır.

4.Gerektiğinde Ekstra Yardım Almalısınız!

Evden ya da dershaneye giderek sınava hazırlanıyor olabilirsiniz. Ancak ne kadar çalışırsanız çalışın bazen yapamadığınız konular olabilir. Bu durumda arkadaşlarınızdan ya da ders hocalarından belli konularda size yardımcı olmalarını rica edebilirsiniz. Böylece belki de çalışma stratejinizi değiştirerek o konudaki eksiğinizi kapatabilirsiniz.

5.Belli Dönemlerde Türkiye Çapında Düzenlenen Deneme Sınavlarına Katılmalısınız!

Çalışmanızda en azından konuların yarısını bitirmiş durumdaysanız ya da bitirmeye çok yaklaştıysanız, genel deneme sınavlarına katılabilirsiniz. Böylece gerçek bir KPSS sınavının önceden denemesini yapmış gibi olursunuz. Sınava 1 ay kala gibi bir sürede katıldığınız deneme sınavları, gerçek sınavda alacağınız puana yakın bir puan elde etmeyi sağlar. Bu zamana kadar tempolu bir çalışma sürdürmüşseniz o zaman korkmanıza gerek yok!

6.Son İki Güne Kadar Test Çözmekten Vazgeçmemelisiniz!

Konu tekrarlarını bitirmiş ve artık sadece deneme çözme aşamasına gelmiş olabilirsiniz. Bu durumda son haftalarda olduğunuzu kabul edelim. Hala deneme sınavlarında bazı yanlışlarınız çıkacaktır. Özellikle bu aşamada yaptığınız yanlışları gözden geçirip son konu tekrarlarınızı yapmalısınız. KPSS ile ilgili çok çeşitli sorular bulmak mümkündür. Çıkmış sorulardan, soru bankaları ile yeni soruları çözebilirsiniz. Hatta yolda giderken KPSS yaprak testler ile boş zamanlarınızda bile kendinizi deneyebilirsiniz.

7.Paniğe Kapılmamalısınız!

Sınava 2 hafta ya da daha az bir zaman kaldığını farz edelim. Sınavın yaklaşması her adayın zaman zaman korkuya kapılmasına sebep olur. Ancak şimdiye kadar çaba sarf ettiniz ve belli bir aşamaya geldiniz. Bundan sonraki süreçte de sakin bir şekilde sınav zamanını beklemekten başka yapacak bir şeyiniz kalmadı.

Sınav kaygısını üzerinizden atamıyorsanız bu sizin başarınızı olumsuz etkileyecek bir durum olur. Bu konuda Sınav Kaygısı İle Başa Çıkma Yolları yazımıza göz atmanız size kaygınızı hafifletecek bazı teknikler hakkında bilgi verebilir.

8.Kendinizden Emin Olmalı, Olumsuz Düşünmemelisiniz!

KPSS matematik sınavda çok mu zor olacak? Türkçeyi yapabilir miyim? Sürem yeter mi? Bu ve benzeri birçok soru, birçok öğrencinin sınav hakkındaki kaygılarını ifade eder. Ancak düzenli çalışan bütün öğrenciler, artık süre konusunda daha bilinçlidir. Karşılaşacağı zor sorularda bilgisine güvenmesi gerektiğini bilir. Yine de yapılamayacak bir soru ise boş bırakılması en iyi yol olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ücretsiz Kargo

₺450 ve üzeri kargo bizden

Orijinal Ürün

Listelenen tüm kitaplar bandrollüdür

Güvenli Ödeme

128 Bit SSL ile 100% güvenli ödeme

24/7 Destek

Telefon, e-posta ve WhatsApp ile destek