0850 346 1453

₺450 ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Bizden

Önemli Bağlantılar

Destek mi Lazım?

Şimdi Ara 0850 346 1453

Sosyal Bağlantılar

2020 YKS Yabancı Dil Konuları Nelerdir?

YKS’nin yabancı dil bölümü olan YDT, yabancı dil mezunlarının lisans bölümlerine yerleşmelerini sağlıyor. Yabancı dil testinde toplam 80 soru soruluyor. Sorular belli konulardan çıkıyor.

YKS yabancı dil konuları bilinirse sınava hazırlık planı çok daha kolay yapılır. Çalışma planı yaparken tek tek konulara göre bir takvim hazırlamalısınız. Konulara çalıştıktan sonra konularla ilgili soruları çözmelisiniz. YKS yabancı dil konuları şu şekilde;

  • Kelime Bilgisi,
  • Dil Bilgisi,
  • Cloze Test,
  • Cümleyi Tamamlama,
  • İngilizce Cümlenin Türkçe Karşılığını Bulma,
  • Türkçe Cümlenin İngilizce Karşılığını Bulma,
  • Paragraf Anlamca Yakın Cümleyi Bulma,
  • Paragrafta Anlam Bütünlüğünü Sağlayacak Cümleyi Bulma,
  • Verilen Durumda Söylenecek İfadeyi Bulma,
  • Diyalog Tamamlama,
  • Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma, şeklindedir.

Konularına Nasıl Çalışmalı?

Yabancı dil konularına çalışırken öncelikle seviyenizi belirlemelisiniz. Yabancı dil seviyeniz çalışma planınızı etkileyecektir. Seviyenize göre kitaplar seçecek ve seviyenize göre çalışacaksınız. YKS kitapları konusunda kaliteli yayınevlerinin kitaplarını seçmeye de özen göstermelisiniz.

YKS dil konuları arasında hangi konularda eksiğiniz var bilmelisiniz. Soru çözmeye başlamadan önce konuları çalışmanız gerekiyor. Yabancı dil testinin bir sistemi var. Bu sisteme göre soru tipleri var. Soru tiplerine göre çalışmak her zaman daha avantajlıdır. Kelime bilgisi çok önemlidir.

Bu sınavda çıkabilecek kelimelere bakmalısınız. Kelime ezberlemeyi makale, hikâye okuyarak yapabilirsiniz. YKS yabancı dil sınavı ve YDS gibi sınavlarda sınavda yer alan soruların türleri önemlidir. YDS sınavında da buna dikkat etmek gerekiyor. YDS ile ilgili YDS’de Başarılı Olmanız İçin En Popüler 5 YDS İngilizce Kitap Önerisi yazımız da bu konuda faydalı olacaktır. Seçtiğiniz çalışma kitaplarına dikkat etmelisiniz. Özellikle çıkmış sorular kitapları elinizde mutlaka olmalı. Deneme sınavları da çalışma açısından oldukça önemlidir.

YKS Yabancı Dil Sınavında Başarılı Olmak İçin nelere Dikkat Etmeli?

Yabancı dil sınavında başarılı olmak istiyorsanız sınavın genel yapısını tanımalısınız. Sınavı anlamadan sınavda başarılı olmazsınız. Sınavda hangi konulardan ne tür sorular çıkıyor geçmiş yıllardaki sınavlara bakarak öğrenebilirsiniz.

YKS yabancı dil sınavı programlı çalışma gerektirir. Konuları bildiğinizi düşünseniz de bu sınav sisteminin farklı olduğunu unutmayın. Sınava hazırlanırken her konuya belli saatler ayırın. Konuları çalışıp soru çözün. İşin sırrı bol bol soru çözmekte.

Hangi soruları yanlış yapıyorsanız o konulara daha fazla çalışın. Her sınav için geçerli olan bir şey var. O da düzenli çalışmak. Çalışma planını aksatmamalısınız. Her gün soru çözmelisiniz. Deneme sınavlarında kaç net yaptığınızı görmelisiniz. Netlerinizi yükseltmeye çalışmalısınız.

Yabancı dil sınavının bazı soruları yanıltıcı olabilir. Bu tür sorularda hata yapmamak için soruları çok iyi okumalısınız. İlk aklınıza gelen şık her zaman doğru olmayabilir. Bilmediğiniz kelimelerle karşılaşmamak için kelime ezberlemeye özen göstermelisiniz. Sınavda başarılı olmak için en önemlisi kendinize inanmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ücretsiz Kargo

₺450 ve üzeri kargo bizden

Orijinal Ürün

Listelenen tüm kitaplar bandrollüdür

Güvenli Ödeme

128 Bit SSL ile 100% güvenli ödeme

24/7 Destek

Telefon, e-posta ve WhatsApp ile destek