
Zaman çabuk geçiyor. Bir de bakmışsınız ki, sınava çok az kalmış. Sınava hazırlık süresi boyunca elinizden gelenin en iyisini yaptınız. Şimdi, bu kalan az sürede üzerine koymalısınız.
Sınava az süre kaldığında genellikle bir panik başlar. Bu paniğe düşmeyin. Zaten çalıştınız. Şimdi kalan sürede çalıştıklarınızı tekrar edebilir ve eksiklerinize göre soru tarzlarına yönelebilirsiniz. YKS 2020 geri sayım başladığında size yardımcı olacak bazı tavsiyeler:
- Sınava az kaldığı için panik yaşamayın. Panik ve kaygı sınavda başarısız olmanıza neden olur. Panik yapmadan çalışma planınızda eksik kaldı mı buna bakmalısınız.
- Kendinizi sınav gününe hazırlayın. Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak sınav gününe hazırlanın. İyi beslenin ve düzenli uyuyun. Sabahları sınav saatinde kalkın. Ve deneme sınavı yapın.
- Saatlerce konu çalışmayın. Artık soru çözerek ilerlemelisiniz. Konu çalışarak vakit kaybetmemelisiniz. Konulara şöyle bir göz atabilirsiniz. Ama daha çok hangi soru tiplerinden ne kadar soru çıkıyor bakarak soru çözmeniz gerek.
- Soru tiplerine dikkat edin. Bilmediğiniz soru tarzı var mı? Varsa bu soru tarzına nasıl yaklaşmalı bunlara bakmalısınız. Soru tiplerine göre soru çözme yollarına odaklanmalısınız
- Her gün mutlaka bir deneme sınavı yapın. Tıpkı gerçekten sınavdaymış gibi saat tutarak deneme sınavı yapmalısınız. Zamanı daha iyi kullanmayı bu şekilde başarabilirsiniz. TYT-AYT denemeler çözerek, bilgilerinizi taze tutun.
- Çıkmış sorulara bakın. Çıkmış sorulardan eterince çözmediyseniz bu zaman diliminde çözmelisiniz. Özellikle son birkaç yılın sorularını çözün. Yeni sorular da bunlara benzeyecektir.
- Etrafa kulak asmayın. Etrafınızda son bir ay kala olumsuz birçok şey söyleyen arkadaşlarınız olacaktır. Bunları umursamayın. Siz kendi çalışmanıza bakın. Ve son ana kadar kendinizi motive edin.
[html_block id=”389008″]
2020 Üniversite Sınavı Oturumlarında Soru Sayıları ve Süreler
YKS önümüzdeki dönemde de iki oturumdan oluşacak. TYT ve AYT olmak üzere iki oturum yapılacak. 2020 üniversite sınavı oturumlarındaki testlerin zorluk dereceleri de farklı. Birinci oturum olan TYT’de 120 soru var. Sınav süresi ise 135 dakika;
- Türkçe 40 soru
- Sosyal Bilimler; Coğrafya:(5 soru), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi:(5 soru), Felsefe:(5 soru), Tarih: (5 soru) toplam 20 soru
- 40 Temel Matematik
- 20 Fen Bilimleri; Biyoloji(6 soru), Fizik(7 soru), Kimya(7 soru)
İkinci oturum AYT’de 160 soru var. Sınav süresi 180 dakika;
- Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1’den 40 soru
- Sosyal Bilimler-2’den 40 soru
- Matematik 40 soru
- Fen bilimleri 40 soru
Konulara göre soru sayısı da değişiyor. 2020 TYT – YKS Konuları Nelerdir yazımızdan sınavdaki konuları ve soru sayılarını öğrenebilirsiniz. Sınava hazırlanırken konular üzerinden plan yapmalısınız. Konu çalışmadan soru çözemezsiniz. Konuları çalışıp çıkmış soruları çözerek ilerleyebilirsiniz. Belirlediğiniz hedefteki netleri elde etme için hangi testten kaç doğru yapmanız gerektiğini hesaplamanız gerekir.